7 lucruri pe care sa nu le faci niciodata cand iluminezi o camera

7 lucruri pe care sa nu le faci niciodata cand iluminezi o camera

Daca alegi gresit marimea sau forma corpurilor de iluminat ai putea foarte usor sa strici atat decorul interior cat si atmosfera interioara.

Mai departe iti vom oferi cateva sfaturi despre cum sa eviti cele mai frecvente greseli cand vine vorba de iluminatul unei incaperi.

Folosesti o singura sursa de iluminat


Majoritatea oamenilor opteaza doar pentru o lustra centrala, pe tavan, cand decoreaza o camera, insa aceasta nu reuseste sa acopere necesarul intregului spatiu.

Lumina reflectata se concentreaza numai pe centrul camerei si astfel vizibilitatea este ingreunata, iar zona pare mai mica.

Decoratorii recomanda ca in fiecare incapere sa se foloseasca trei tipuri de iluminat, si anume:
- ambiental sau general
- de accent
- functional

Pentru a obtine o camera iluminata corect, solutia ar fi sa combini surse de lumina pe mai multe niveluri, de exemplu tavan, perete, birou sau podea.

Lumina este insuficienta in zona de lucru


Cu siguranta ti s-a intamplat deseori sa nu vezi prea bine ceea ce scrii din cauza iluminatului slab. In orice camera exista spatii care au nevoie de lumina suplimentara, cum ar fi biroul sau zona de lucru din bucatarie.

Daca stai cu spatele la bec atunci cand lucrezi, se vor crea umbre exact acolo unde ai mai multa nevoie de lumina.

Pentru a evita asta, foloseste lustre, veioze sau lampi chiar in locul in care identifici o problema. In bucatarie opteaza pentru lumina functionala prin instalarea unor corpuri suspendate deasupra blatului, chiuvetei sau plitei electrice.

Foloseste o lampa de birou acolo unde studiezi sau un corp de iluminat pentru podea in apropierea scaunului pe care obisnuiesti sa citesti.

...

Citeste continuarea articolului aici: 7 lucruri pe care sa nu le faci niciodata cand iluminezi o camera.

Alte lucruri ce ar putea sa te intereseze